Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tristan Hatchetin perustama lehti voi niin keskustella täällä aiheista kuin kirjoittaa artikkeleitakin. Ja kuten Tristan ilmoituksessaan sanoi kokoontumiset ovat tiistai ja perjantai iltaisin. Se tarkoittaa sitä, että lehden toimittajat saavan puhua toisilleen vain tiistaisin ja perjantaisin klo 15.00 eteenpäin. Artikkeleita saa lähettää milloin vain.

 [ Kirjoita ]

Nimi: Miranda Warren

12.09.2019 15:46
Nimi: Miranda Warren
Lempioppiaine: yrttitieto
Suojelius: susi
Sukupuoli: tyttö
Tupatoive: Korpinkysi
Vuosiluokka:1
Sauva: vaahteraa, feeniksen pyrstosulka, 12, vähätaipuisa
Luonne: Rauhallinen, omaperäinen, uskaltaa olla oma itsensä
Ulkonäkö: punertavat hiukset, vaalea iho, vihreät silmät
Perhe: pikkusisko, äiti, isä, koira
Verisääty: puoliverinen
Syntymäpäivä: 12 elokuuta

Nimi: Amelie Crystal

03.08.2019 13:56
Ruotsalainen ruttukuono

Perustiedot:
Eläinlaji: lohikäärme, taikaolento
Rotu: ruotsalainen ruttukuono
Väri: sinihopea
Korkeus: vaihtelee iän mukaan. Aikuisena yleensä n. 50 jalan korkuinen
Taidot: lentäminen, taistelu, metsästys, muu erikoisvoima

Ulkonäkö: Ruotsalaisia ruttukuonoja on sanottu viehättävän näköiseksi. Ne ovat väriltään sinihopeita ja sen siivet näyttävät vihreänsinertäviltä.

Ruotsalaisten ruttukuonojen nahkaa on suosittua taikakäsineiden ja suojavarusteiden materiaalia. Pitää tappaa lohikäärme sitä varten. Ne voivat mahdollisesti kuolla sukupuuttoon, koska niitä tapetaan koko ajan varusteita varten. Käsineet ja varusteet ovat myös todella ostettuja, mikä pahentaa tilannetta. Ruotsalaisia ruttukuonoja myös käytetään kolmivelhoturnajaisissa, mikä on väärin. Me noidat ja velhot kiusaamme heitä, mikä ei varmaan ole ruotsalaisten ruttukuonojen mielestä mukavaa. He eivät halua meille pahaa jos ne alkaa vaikka kynsiä, ne puolustavat itseään tai poikasia suojellakseen. He ovat taikaolentoja, jotka elävät pelossa luonnossa, pelossa noitien ja velhojen tekemisistä.

//Amelie Crystal//

Nimi: Pihla Perry

02.08.2019 22:22
Azkabanin paosta
Azkabanista on paennut 3 vaarallista kuolonsyöjää jotka ovat murhanneet vähintään 9 ihmistä jokainen.
Paenneet: Derek Autumn, Katie Williams ja Elliot Robertson. Paenneet ovat kuin hänen-joka-jääköön-nimeämättä kolme oikeaa kättä. Paenneet ovat kaikki todella pelättyjä kuolonsyöjiä kaikki. Aurorit yrittävät parhaansa mukaan etsiä kuolonsyöjiä.
Taikamaailman aktivistinuoretkin pyytävät velhoyhteisöä pysymään valppaina.
<Pihla Perry >

Nimi: Pihla Perry

02.08.2019 22:02
Ajattelin kirjoittavani seuraavaksi azkabanin paosta, jossa pakenivat Derek Autumn, Katie Williams ja Elliot Robertson.

Nimi: Evelyn Clay

31.07.2019 23:06
Kotitonttu. Pelkkä palvelija.

Monet velhot ja noidat ajattelevat kotitonttujen olevan heitä ala-arvoisempia, joilla ei ole tunteita. Tämä käsitys on väärä. Me jokainen olemme varmasti joskus nurissut kotitöistä, mutta oletteko koskaan kuulleet kotitontut valittavan, vaikka heillä on paljon enemmän töitä. Kotitontuilla on oikeus vapauteen ja päättää omista asioistaan. Heillä on oikeus mielipiteeseen. Kotitontuilla on tunteet niin kuin ihmisillä. Monet Malfoyn tapaiset perheet jopa esittävät kateettomia uhkauksia kotitontuilleen. Kotitontut ovat samanarvoisia kansalaisia kuin mekin. He ovat meille orjia joiden kärsimyksistä nautimme ja katselemme mielenkiinnolla. Kotitontut eivät saa palkkaa tai lomaa, vaikka heillä on siihen täysi oikeus. Kotitonttujen ei myöskään pitäisi joutua kulkemaan rääsyissä vaan kunnollisissa vaatteissa. Kotitontut eivät uskalla panna vastaan, koska olemme saanneet saman mielipiteen heistä heidän omaan päähänsä. Me olemme hirviöitä eivät he. Me kaikki olemme tehneet joskus jotain väärää, mutta emme ole saaneet mitään rankaisua, kun taas kotitontut joutuvat rankaisemaan itseään kerta toisensa jälkeen. Mutta meillä on vielä mahdollisuus muuttaa tätä.

Nimi: Tristan Hatchet

31.07.2019 22:09
Hei toimittajat! Minulla on ollut hiukan kiireitä, mutta uusi juttuni valmistuu kovaa vauhtia! Lehdestämme tuli uusi painos äskettäin, ja suurin osa oppilaista ovat olleen innoissaan lukiessaan sitä, toki muutamat luihuiset eivät ole arvostaneet lehteämme... mutta sehän ei meitä lannista!
Pihla Perry, lukijat ovat kehuneet sinua nokkelaksi ja päteväksi toimittajaksi! He pitivät haastattelustasi niin paljon, että osa on yrittänyt tutustua Hagridiin ja Hagridin Tora-koiraan paremmin... :) Smelie Crystal, sinua on luonnehdittu loistavaksi ja asiantuntevaksi kirjoittajaksi, joka saa kaikesta mielenkiintoista. Loistavaa!
Amelie Crystal, haluaisitko tehdä seuraavaksi jutun lohikäärmelajista: Ruotsalainen ruttukuono. Taikaeläimiä käsittelevät artikkelit ovat nimittäin olleet kovin suosittuja. Pihla Perry, mitä sinä haluaisit tehdä seuraavaksi? Haluatko jatkaa haastattelujen tekemisellä? Vai jotakin muuta?

Kiittäen, Tristan Hatchet

Nimi: Pihla Perry

26.07.2019 21:41
Ei kommentoitavaa. Minusta olet oikeassa lohikäärmeiden käytöstä kolmivelhoturnajaisissa.

Nimi: Amelie Crystal

26.07.2019 16:38
En tiedä miksi edes ehdotan tätä mutta voin olla niin kuin se kirjoittaja, joka kirjoittaa taikaeläimistä ohjeita niin kuin sen hevoskotka-asiankin

Nimi: Amelie Crystal

26.07.2019 16:14
Trix, olen samaa mieltä kanssasi lohikäärmeistä. Ja muutenkaan niitä ei saisi vahingoittaa. Tässä mielipiteeni

Nimi: Tristan Hatchet

26.07.2019 14:57
Hyvää työtä toimittajat! Juttu hevoskotkista on loistava, ja julkaisemme sen seuravaan lehteen. Jutut taikaeläimistä ovat hyödyllsiä, sillä lehtemme lukijat saavat niiden avulla tietoa eläinten oikeasta ja eettisestä kohtelusta. Ja tietysti oppivat ymmärtämään, että eläimetkin ovat oikeita, tuntevia olentoja, kuten me velhot ja noidatkin (ja jästit!)
Hagridin haastattelu on toimiva ja ytimekäs! Sekin julakistaan tietysti lehdessä. Lisäisin siihen vielä muutamia kysymyksiä etiikasta (onkohan Hagrid kiinnostunut esimerkiksi kasvissyönnistä?)
Minä kirjoitan parhaillani juttua siitä, ettei kolmivelhoturnajaisissa saisi käyttää lohikäärmeitä, sillä ne loukkantuvat siitä ja saavat parantumattomia haavoja...
Onko kommentoitavaa?
Ystävällisin terveisin Tristan "Trix" Hatchet

Nimi: Amelie Crystal

26.07.2019 14:24
Amelie Crystal kirjoittaa...

Hevoskotkat

//tietoani: olen itse kesyttänyt hevoskotkan taikaolentojen hoidon tunnilla. Sen nimi oli Hiili. Hänen nimensä tuli sen hiilenvärisestä nahkasta. Kesytin sen ja sain jopa lentää sillä//

Ohjeita kesyttämiseen
Lähesty hevoskotkaa varoen. Älä juokse. Kävele hitaasti mutta varmasti. Kumarra sille. Jos se kumartaa, lähesty sitä käsi ojennettuna. Se voi painaa päänsä ja antaa silittää. Jos se ei kumarra, lähde kävelemään hitaasti taaksepäin. Hevoskotka ei ollut sinulle tarkoitettu.

Lentäminen
Kun olet silittänyt sitä se voi antaa sinun nousta kyytiin. Hyppää niskan lähelle istumaan ja pidä kaulasta kiinni. Pidä tiukasti kiinni ettet putoa. Kun hevoskotka on laskeutunut, liu'u alas varovaisesti muttei hitaasti. Kun olet maassa, voit myös silitellä sitä jos haluat.

Ruokkiminen
Hevoskotkat tykkäävät nisäkkäistä, linnuista ja hyönteisistä. Nisäkkäät voi heittää niille. Ne ottavat ne kiinni. Hyönteisiä ne napsivat maasta itse.

Luonne
Hevoskotkat ovat ylpeitä, joten kunnioita niitä rauhallisesti. Ne voivat käydä agressiiviseksi jos heitä vaikka esimerkiksi loukataan. (Draco Malfoy pilkkasi hevoskotka Hiinokkaa, joten se hyökkäsi Dracon kimppuun.)

Ulkonäkö
Pää on kuin kotkan mutta vartalo kuin hevosella. Värit ovat musta, ruskea, harmaa, valkoinen tai sekoitus näistä. Hevosten kokoisia.

Tässä oli hevoskotkien tietoja ja ohjeita niihin. Kiitos Tristan Hatchetille lehden perustamisesta, taikaeläinten hoidon opettajallemme Rubeus Hagridille oppitunnista hevoskotkien kanssa, hevoskotkalle Hiilelle että sain lentää hänellä ja silittää ja oppia hevoskotkista.

//kirjoittanut Amelie Crystal//

Nimi: Pihla Perry

25.07.2019 21:58
professori/riistanvartian Rubeus Hagridin haastattelu

Miten kauvan olet nyt opettanut tylypahkassa?
"Nelisen vuotta mutta mää olen ollut riistanvartiana vaikka kuinka kauan."
Oletko tuntenut olosi tervetulleeksi henkilökuntaan kun aloit opettaa?
"Oleenhän mää."
Miten päädyit opettajaksi?
"Dumbledore pyysi mua tulee opettamaa taika eläintenhoitoa."
Miten suhtaudut siihen että jotkut eivät suhtaudu hyvin puolijättiläisiin?
"Sama see on mulle mite jotku suhtautuu muhun ja mun kaltasii."
Suunnitteletko oppituntisi?
"Suunnittelen."

©2019 taikaopinahjo - suntuubi.com